logó Lakásfelújítás Budapest
Lakásfelújítás pár nap alatt. Lakásfelújítás Budapesten.

A beázás szakértő


nem bontja egyből a falakat

Előbb a műszeres csőtörés bemérést választja

Mi jut eszünkbe először, ha felmerül a gyanúja a beázásnak, a csőtörésnek? A vizes helyiségek falainak a bontása. Nem kell sok idő, hogy képzeletünkben megjelenjen az a kép, amin teljesen le lettek verve a fürdőszoba új csempéi, a fal félig kibontva, száll a por a lakásban, a víz meg csak szivárog. Nem ön az egyedüli, akinek azonnal ilyen látvány villan be. Hiszen rengeteg hasonló történetet hallani.

Bővebb információért kérem forduljon beázás szakértő kollégánkhoz az alábbi telefonszámon. 06 30 376 1717

A beázás szakértő ma már nem bontja egyből a falakat

Régen volt is arra jó pár példa, hogy a beázás felderítésére nem volt más megoldás, mint a falak kibontása. És sajnos nem csak ott bontottak, ahonnan a probléma eredt, hanem egészen nagy területen. Szóval ahol csőtörés volt, ott hamarosan a fürdőszoba, a mellékhelyiség felújítása is következett. Ami nem olcsó mulatság, így nem csoda, ha rettegünk, amikor felmerül a csőtörés lehetősége. Ma viszont már nem ilyen szörnyű a helyzet. Egyrészt a beázás megelőzhető. Ha tudjuk, milyen jelekre kell figyelni, még időben “elcsíphetjük” a problémát. Amint arra már egy korábbi bejegyzésünkben is utaltunk, számtalan oka lehet annak, ha egy lakás beázik. Ott van például a talajvíz. Ha nem megfelelő az érintett épület aljzata, nagyobb esőzések után bizony előfordul, hogy a falak elkezdenek alulról vizesedni. Elkezd mállani a vakolat, és a penész is megjelenik. De ez már az a pont, amikor beázás szakértőt kell hívni. A beázás megelőzése viszont jóval korábban kezdődik. Amikor észleljük, hogy párásabb a pince a kelleténél - főleg esős idő után -, gyanakodhatunk arra, hogy a talajvíz elkezdett dolgozni az épületen. Aztán okozhat beázást a tető sérülése, illetve kialakulhat beázás rossz szigetelés miatt is. És ne feledjük, hogy a túlságosan szigetelt házaknál is előfordulhat vizesedés. Ebben az esetben a pára az, ami a problémát okozza. Konkrétan a penész megjelenéséhez vezethet. A beázás megelőzése a tető esetén nem igényel különösebb szakértelmet. Vihar után, a tél elvonultával ellenőrizzük, hogy minden cserép a helyén van-e és az illesztésekkel minden rendben. Ha a falaknál jelentkeznek vizes foltok, gyanakodhatunk arra, hogy a szigetelésben vannak olyan rések, ahová befolyik a víz, a téglákon pedig átszivárog és a lakás belsejében köt ki. Az ilyen típusú beázás megelőzése csak úgy lehetséges, ha szakemberekkel végeztetjük a házunk szigetelését, és nem spórolunk a felhasznált anyagok minőségén. Aztán okozhat beázást az úgynevezett panelrés. Ez a régi panelházak elemeinek résnyire történő szétnyílása. Ha ez megtörténik, sajnos ott is beszivároghat a víz. Ha mi is panellakásban élünk és vizesedni kezd a külső fal, ennek a lehetőségét is számításba kell vennünk. Családi házak esetében pedig azt, hogy az ereszcsatorna nem vezeti el csapadékot. Ha eldugult vagy megrongálódott, az összegyűlt víz nem megfelelő helyen távozik a tetőről, ezáltal áztathatja a falat, ami végül beázást okoz. Az ilyen típusú beázás megelőzése a csatorna karbantartásával lehetséges.
Beázás megszüntetése

A beázás szakértőt emiatt hívják a legtöbbször

És el is érkeztünk a legtöbbek által rettegett beázás típushoz, a csőtöréshez. A csőtörésnek is rengeteg típusa létezik. Előfordul, hogy lefolyó dugul el és az repeszti el a csövet. Van, hogy vízvezeték használódik el a falban, és emiatt szivárog a víz. És ez utóbbi sajnos sokaknak csak akkor tűnik fel, amikor már megjelennek foltok a falon. Vagy egyszerűen a meggyengült, sokáig áztatott falról egyszer csak lepottyan a csempe. Persze ez nagyon szélsőséges eset, de a falon megjelenő folt már nem olyan ritka. Főleg, ha a felettünk lakónál van csőtörés. De ne szaladjunk ennyire előre. Ugyanis a csőtörés a legtöbb esetben apró szivárgással indul. Ami még nem biztos, hogy nagy gondot okoz. Viszont szükséges kezelni. Ebben az esetben a beázás megelőzése úgy lehetséges, hogy időközönként ránézünk a vízórára, akkor is, amikor nem történik vízfogyasztás. Ha ilyenkor is számol fogyasztást a vízóra, meglehet, hogy csőrepedés van a falakban. Ha ezt tapasztaljuk, a nagyobb beázás megelőzése érdekében zárjuk el a vizet, és hívjuk a szakértőt.

Nem biztos, hogy ott van a csőtörés, ahol foltos lesz a fal

De ne essünk egyből kétségbe, a beázás szakértő nem fogja egyből szétbontani a fürdőt. A probléma pontos helyét csőrepedés bemérés segítségével határozza meg. A műszeres csőtörés beméréssel akár centiméterre pontosan meghatározható, hogy hol szivárog a víz. Így szakszerű bontásra csak egy minimális falfelületen kerül sor. Éppen csak annyi bontásra van ilyenkor szükség, hogy megjavítsa a hibás csőszakaszt a beázás szakértő. Vagyis, ha korszerű eszközökkel rendelkező beázás szakértőt hívunk, a szerelés és a helyreállítás költsége minimális lesz. De a pénzügyi rész csak egy dolog - bár egyáltalán nem mellékes. Mindenesetre a csőrepedés bemérése nem csak a költségeket, hanem a javításhoz szükséges idő mennyiségét is lecsökkenti. Azaz sokkal gyorsabban elhárítható a probléma. Sőt, még az is lehet, hogy az ilyen esetekben a biztosító a teljes költséget fizeti. A szakszerű, költséghatékony módszereket ugyanis sokszor teljes egészében finanszírozzák. Erről érdemes rákérdezni a biztosítójánál.


És még egy dolog. Ha bármilyen apró jelét észleli a vizesedésnek, ne halogassa a beázás szakértő hívását. Minél tovább vár, annál nagyobb lehet a baj. Ne kockáztasson, hívja a beázás szakértőt!

Telefon +36 30 942-0064 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).

Keressen minket!

Gebe logó


Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Lakásfelújítás árak

További hasznos információk: Beázás javítása

Beázás megszüntetése
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-09-05 15:38:40