logó Lakásfelújítás Budapest
Lakásfelújítás pár nap alatt. Lakásfelújítás Budapesten.

Mosogatógép bekötése


Mosogatógép bekötés házilag?

Mosogatógép bekötése szakember segítségével, mosogatógép bekötés házilag - Mi a különbség?

Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7 órától (ünnepnapokon is).
Miben másabb az, ha szakember végzi el a mosogatógép bekötés teendőit, mintha mi magunk tennénk ugyanezt házilag? Elsőre mindenkinek ugyanaz jut az eszébe: a házi megoldás nem kerül pénzbe. Valóban, ez is különbség. Ehhez azonban hozzátennénk azt, hogy a bekötésre valóban nem kell áldozni, viszont jóval nagyobb a későbbi javítási munkálatok esélye.

Ha a mosogatógép bekötést szakember végzi, később nem lesz szükség javításra.

Ha nem vízvezeték szerelővel dolgoztatunk, a mosogatógép bekötésen spórolt pénzt - akár annak a többszörösét is - a későbbi javításokra kell költenünk. Ebből következik az is: ha a mosógép bekötés teendőit szakértőre bízzuk, szinte biztosra vehetjük, hogy egy jó ideig nem lesz gond a készülék működésével.
Mosogatógép

Mit tesz másként a vízszerelő egy magánemberhez képest?

Például a vízszerelő a mosogatógép bekötés előtt eltávolítja a készülék hátulján vagy a belsejében lévő szállítási rögzítőket, mind az alsó és felső tálcából. Ha ezekkel el készültünk, az első mosogatás előtt semmiképp ne feledkezünk el a készülék sóval való feltöltésével, valamint az öblítő szert is töltsük be az automatikus adagolóba. Ha ezt elmulasztjuk, már az első mosás tönkreteszi a készüléket. Ezek a rögzítő elemek ugyanis arra szolgálnak, hogy fixen tartsák a mosogatógép belső szerelvényeit. Így szállítás közben nem tud az elmozdulni, ezáltal nem is tesz kárt a készülékben. Csak ezt a célt szolgálják a rögzítő elemek, így a beüzemelés előtt mindenképpen távolítsuk el azokat. Azok, akik a mosogatógép bekötés házi módját választják, gyakran kihagyják ezt a műveletet is. Ahogy azt is, hogy a mosogatógép helyére illesztése után vízszintet állítsanak. Miért is tennék, hiszen a legtöbben észre sem veszik, hogy a mosogatógép alján található pár vízszint szabályzó csavar. De az még hagyján, hogy nem veszik észre. A használati utasítást sem olvassák el, amiben ez világosan le van írva. Sőt, általában rajzok is mutatják, hogy vízszintezéskor mi a teendő. Ám mivel a többség úgy szokta meg, hogy a hasonló műszaki leírások, a használati utasítások többsége legfeljebb begyújtásra alkalmas, ezért nem is foglalkoznak az abban leírtakkal. Pedig kéne, különösen a mosogatógép bekötés esetén. Esetükben az egy nagyon is hasznos dokumentum lenne. No, de térjünk vissza a vízszintezéshez. Ha a mosogatógép bekerült a helyére, vegyünk elő egy vízmértéket, és az imént említett, a készülék alján található vízszint szabályzó csavarok segítségével állítsuk a gépet egyenesbe. Ez egyébként egy olyan mozzanat, amit a “házi szerelők” hajlamosak félvállról venni. Pedig, ha nincs vízszintben a mosogatógép, az alkatrészek jelentős rázkódásnak vannak kitéve, így a meghibásodás esélye is jóval nagyobb. De ha már a helyes beállítás szóba került, nagy különbség a szakértő és a magánemberek között, hogy a vízszerelő a vízvezeték, a szennyvízcső és az áramellátás vezetékének hosszúságát is figyelembe veszi, mielőtt a helyére kerül a készülék. Ha ugyanis túl rövid lenne valamelyik vezeték, és a helytelen vízszint beállítás miatt “vándorolna” a mosogatógép, az könnyedén kiránthatja a csatlakozókat a falból. Akár a vízellátásért felelős csapot, akár a szennyvízelvezető fali szifont, vagy a villásdugóval együtt az egész konnektort.

Ugye, most már Ön is elgondolkodott azon, hogy szerelőt hív, amikor aktuálissá válik a mosogatógép bekötés?

Kinek hiányzik, hogy a beüzemeléssel együtt azonnal kárt tegyünk a mosogatógépben? Az meg végképp nem, hogy a fali csatlakozókat és az azokat körülvevő burkolatokat újra kelljen elhelyezni. Fontos még azt is tudni: ha nem vízszerelő végzi a mosogatógép bekötést, és visszavezethető a szakszerűtlen munkára a mosogatógép károsodásának az oka, akkor a garancia sem érvényesíthető. Talán a felsoroltak mellett ez is egy nyomós érv, amiért érdemes szakértőt hívni a mosogatógép bekötéséhez. És ha már a későbbi meghibásodásokat és garanciát szóba hoztuk: olyan probléma is előfordulhat, hogy a szennyvízelvezetőben lévő ruhafoszlányok és a vízkő felgyülemlése okozta dugulás miatt visszaáramlik a víz a készülékbe. Vagy, ha vissza nem is folyik, de távozni se tud. Ez pedig a készülék meghibásodásához vezethet. A tapasztalat pedig az, hogy az ilyen hibákat is a szakszerűtlen bekötésnek tulajdonítják a gyártók. Ennélfogva a garancia sem érvényesíthető.

Őszintén: Ön ellenőrizné, hogy van-e valamilyen szintű dugulás a szennyvíz elvezető szifonnál? A mosogatógép házilagos bekötését választók közül ezt valószínűleg kevesen teszik meg. Mondván: új készüléknél miért lenne dugulás? Az érv jó, de nem is a készülék közvetlen tartozékaiban kell keresni a problémát. Hanem a szifon falon belüli egységében.

Nem azt mondjuk, hogy ennek ellenőrzésére, illetve a dugulás megszüntetésére a laikusok nem képesek, de azért a szerelő mégis csak más. Ő szakszerűen ellenőrzi és szakszerűen hárítja el a hibát. Ez pedig ismét egy érv arra, hogy miért ne spóroljunk a mosogatógép bekötésén. Vagyis miért hívjunk hozzáértőt. Mondjuk minket.

De miért legyenek a mi cégünk szakemberei azok, akik az Ön mosogatógépének a bekötését elvégezzék?

A fent felsorolt érvek mellett azért, mert mi Budapest bármelyik kerületében vállaljuk a munkát, illetve az sem okoz problémát, ha Pest megye valamelyik másik településén adódik a feladat. Sőt, minden nap, akár hétvégén és ünnepnapon is kereshet minket, reggel héttől este hétig eléri az ügyfélszolgálatunkat ezen a számon: Gebe László. 06 30 949 2052 Úgyhogy még szabadságot sem kell kivennie ahhoz, hogy az új mosogatógépét szakszerűen bekössék Önnek. Ami azért lássuk be, elég nyomós érv. Ki akarna egy ilyen - szakértőnek fél, legfeljebb egy órás - rövid feladatáért egy egész szabadnapot kivenni? Valószínűleg Ön sem.
Telefon +36 30 942-0064 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).

Keressen minket!

Gebe logó


Mosógépek bekötéséről részletesen: Mosogatógép bekötés


Mosogatógép
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2020-07-18 18:53:51